Pasta boerenkool en tahin

Leuk & snel

- 00:22 min.

Hasta la pasta voor gezonde pasta! Deze volkorenpasta met boerenkool, tomaten en tahin is de verrassing van de avond. Want je denkt misschien dat tahin in de Midden-Oosterse keuken thuishoort, maar niets is minder waar. Met tomaten, geroosterde boerenkool en pasta doet-ie z’n werk uitstekend: het gerecht naar een hoger niveau tillen. Dus op naar een dikke tien, voor pasta met tahin! 

INGREDIËNTEN
150 g gesneden boerenkool
3 el milde olijfolie
300 g volkoren penne rigate
500 g snoeptomaatjes
2 tenen knoflook
2 el Bio Today witte tahin
1 el water

Keukenspullen
Bakpapier

Boerenkool bakken (in de ove)n
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.

Pasta koken
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur. Rasp na ca. 5 min ¾ van de knoflook erboven en bak mee. Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.

Pasta met boerenkool en tahin serveren
Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.