Pas­ta boe­ren­kool en ta­hin

Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

(3) waardeer
hoofdgerecht Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten! 4 personen
4 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur. Rasp na ca. 5 min ¾ van de knoflook erboven en bak mee.
  4. Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.
  5. Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 56 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
december 2020

Pasta boerenkool en tahin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta boe­ren­kool en ta­hin

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 1 el milde olijfolie

Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout.

3
3

Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.

4
4
  • 300 g volkoren penne rigate
  • 500 g snoeptomaatjes

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 1½ teen knoflook

Rasp na ca. 5 min de knoflook erboven en bak mee.

7
7
  • 2 el Bio Today witte tahin
  • 1 el water
  • ½ teen knoflook

Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.

8
8

Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.