Pasta boerenkool en tahin
Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 g gesneden boerenkool
- 3 el milde olijfolie
- 300 g volkoren penne rigate
- 500 g snoeptomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 2 el Bio Today witte tahin
- 1 el water
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur. Rasp na ca. 5 min ¾ van de knoflook erboven en bak mee.
- Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.
- Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 14 g
-
koolhydraten 56 g
waarvan suikers 8 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 40 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Pasta boerenkool en tahin
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta boerenkool en tahin
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 150 g gesneden boerenkool
- 1 el milde olijfolie
Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout.
Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.
- 300 g volkoren penne rigate
- 500 g snoeptomaatjes
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur.
- 1½ teen knoflook
Rasp na ca. 5 min de knoflook erboven en bak mee.
- 2 el Bio Today witte tahin
- 1 el water
- ½ teen knoflook
Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel daar de tomatensaus over en besprenkel met de tahin. Bestrooi met de boerenkoolchips.