Pasta pesto met broccoli en knoflookkruim

Breid je pasta pesto eens uit met extra groenten! In dit recept gaan we voor broccoli en cherrytomaatjes. Maak 'm af met een krokantje van zelfgemaakt knoflookkruim.

545 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 8 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 C. Bak de pistolet volgens de aanwijzingen op de verpakking af in de oven.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 5 min. gaar.

  3. Snijd ondertussen de afgebakken pistolet in stukken en vermaal in het bakje van de staafmixer tot kruim. Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim samen met peper en eventueel zout 5-6 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak de laatste 2 min. mee.

  4. Halveer de cherrytomaten. Giet de pasta af en meng met de pesto en broccoli. Verdeel de penne over de borden en bestrooi met het knoflookkruim. Verdeel de cherrytomaten erover.

  • combinatietipOok lekker met ansjovis. Bak 4-6 in stukken gesneden ansjovisfilets mee met het brood.
  • algemeen Meer weten over kooktechnieken?

Pasta pesto met broccoli en knoflookkruim

Breid je pasta pesto eens uit met extra groenten! In dit recept gaan we voor broccoli en cherrytomaatjes. Maak 'm af met een krokantje van zelfgemaakt knoflookkruim.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig