Traybake met feta, tomaat, asperges en olijven

Receptvideo

- 01:07 min.

Makkelijk recept? Traybake! Je hoeft het letterlijk alleen op de plaat te leggen en de oven doet de rest. Deze traybake is vega, met feta en knapperige groene asperges en kikkererwten. Én ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee. Win-win, als je het ons vraagt.

INGREDIËNTEN
2 blikken kikkererwten (à 400 g)
2 rode uien (netje 500 g)
1 citroen
250 g cherrytomaten (schaal)
2 el olijfolie mild (fles 1 liter)
2 tl gemalen komijn
200 g feta 43+ (plak)
350 g groene asperges
½ potje groene olijven zonder pit (à 240 g)

Keukenspullen
bakpapier

Traybake voorbereiden
Verwarm de oven voor op 220° C. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de uien in dunne parten en de citroen in plakjes. Halveer de tomaten.Verdeel de kikkererwten, rode ui, tomaten en citroen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie, bestrooi met de komijn, peper en zout en schep om. Halveer de feta overlangs en halveer de plakken in de breedte. Leg de feta voorzichtig tussen de groenten en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met peper. 

Traybake in de oven
Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven gaar. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en laat de olijven uitlekken. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep de groenten om en verdeel de asperges en olijven erover. Rooster nog 5 min. 

Tip: Lekker met fijngesneden verse munt.