Traybake van kabeljauw, courgette, aardappel en tomaat

Receptvideo

- 00:59 min.

Makkelijk recept? Traybake! Je hoeft het letterlijk alleen op de plaat te leggen en de oven doet de rest. Deze traybake is met vis, courgette, aardappel en tomaat. Én ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?

INGREDIËNTEN
1 teen knoflook
1 kilo aardappelpartjes (zak, koelvers)
3 el olijfolie
2 el Provençaalse kruiden (pot 49 g, Euroma)
1 courgette
2 rode uien
380 g tastytom-trostomaten
520 g verse kabeljauwhaas
10 g bieslook (bakje 25 g)

Keukenspullen
bakpapier

 

Traybake: aardappels bakken
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de knoflook fijn. Schep de aardappelpartjes om met de fijngesneden knoflook, 2 el olie, Franse kruiden en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 30 min. in het midden van de oven. 

Groente snijden
Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakken van ca. een 1/2 cm. Snijd de ui en tomaten in dunne parten. Neem de aardappel na 15 min. uit de oven, schep om en schuif naar 1 kant van de bakplaat. Verdeel de courgette en ui naast de aardappel. 

Traybake: vis
Leg de kabeljauw naast de courgette. Besprenkel de groente en vis met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel de tomaat over de vis en bak in ca. 15 min. gaar. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren over de vis.

Vegatip Vervang de kabeljauw door vegan kibbeling of een vega schnitzel; bak de kibbeling of vega schnitzel de laatste 10 min. mee.


Bekijk hier het volledige recept voor deze traybake: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R 534170