Pumpkin spice latte

Leuk & snel

- 00:39 min.

Pumpkin spice latte: een heerlijk kruidig drankje met pompoen! En het is niet alleen de pompoen die deze latte onweerstaanbaar maakt, door de combinatie van kruiden waan je je met dit pompoen recept pas echt in de herfst. Grote toef slagroom op je pumpkin spice latte en je warmt gegarandeerd op. 

INGREDIËNTEN
200 g flespompoenblokjes (zak 400 g, koelvers)
2 tl kaneel + extra voor bestuiven
1 tl gemalen gember
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl gemalen nootmuskaat
250 ml slagroom
4 el fijne kristalsuiker
750 ml volle melk
1 tl vanille-extract
180 ml espresso of sterke koffie

Keukenspullen
hittebestendige blender of staafmixer

Pompoenpuree maken
Kook de pompoenblokjes in een klein laagje water op laag vuur in 15 min. gaar. Pureer ze daarna met de staafmixer glad en zeef het mengsel met een fijne zeef, zodat een dunne puree overblijft.

Pumpkin spice maken
Meng ondertussen de kaneel, gember, kruidnagel en nootmuskaat tot een egaal mengsel, dit is de pumpkin spice. Klop de slagroom stijf met 1 el suiker.

Pumpkin spice latte maken
Verwarm de melk met de rest van de suiker en 4 el pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend tot de melk bijna kookt. Zet het vuur uit en roer het vanille-extract en de pumpkin spice erdoor. Giet het mengsel voorzichtig in de blender (of gebruik de staafmixer) en pulseer enkele malen om het drankje luchtig te maken.

Pumpkin spice latte serveren
Doe de pumpkin spice latte in 4 mokken. Verdeel er voorzichtig de koffie en daarna de slagroom erover. Bestuif met wat kaneel en serveer meteen.

TIP Vervang voor een plantaardige versie de melk door een plantaardig alternatief voor melk, zoals havermelk, en de slagroom door een plantaardige topping.

TIP Gebruik de rest van de pompoenstukjes in een soep.