Norisandwich

Leuk & snel

- 01:02 min.

Sandwich maken en nori in huis? We pasten de tortillahack toe op deze norisandwich en dat hadden we al veel eerder moeten doen. Lekker!

INGREDIËNTEN
150 g sushirijst
2 bosuitjes
1 el olie
4 eieren
1 el sojasaus
½ komkommer
125 g dikke winterpeen 
100 g radijs 
30 g wasabibollen
4 blaadjes babyromainesla
4 el rijstazijn 
4 norivellen 
4 el mayonaise 

Keukenspullen
kleine koekenpan met deksel Ø20 cm 
dunschiller

Sushirijst koken en omelet maken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de bosui fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bosui 1 min. op middelhoog vuur. Klop de eieren los met de sojasaus, wat peper en eventueel zout. Schenk het eimengsel over de bosui, roer door en verdeel gelijkmatig over de pan. Doe de deksel op de pan en laat 8 min. op laag vuur garen.

Norisandwich: vulling snijden
Schil ondertussen de komkommer en winterpeen in dunne linten. Doe in aparte bakjes en meng door beide 1 el rijstazijn. Snijd de radijs in plakken. Hak de wasabibollen grof. 

Sushirijst afkoelen
Doe de rijst in een ruime schaal en roer 2 el rijstazijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dit duurt ca. 20 min. Schep af en toe om. Verdeel de rijst in 8 gelijke porties. 

Norisandwich: vulling verdelen
Knip 1 norivel vanaf het midden van de onderkant in tot de helft. Leg 1 slablaadje, 1/4 van de radijs, ¼ van de komkommer- en winterpeenlinten linksonder op het norivel. Beleg linksboven en rechtsboven elk met 1 portie sushirijst in vierkantjes en besmeer de rijst met 1/4 van de mayonaise. Bestrooi met 1/4 van de wasabibollen. Snijd de omelet in 4 punten (driehoeken) en leg 1 punt rechtsonder op het norivel.

Norisandwich: vouwen
Vouw het norivel dicht: begin linksonder en vouw het stuk waar de omelet ligt naar boven over de rijst (linksboven) heen. Vouw linksboven naar rechts en rechtsboven weer naar beneden. Druk een beetje aan en snijd diagonaal door. Snijd eventueel de zijkanten bij. Maak zo nog 3 porties. Lekker met sojasaus.