Traybake met pastinaak en vegetarische bratwurst

Receptvideo

- 01:30 min.

Een gerecht met pastinaak is altijd raak. Dat geldt ook voor deze traybake met pastinaak, aardappel, biet en vega bratwurst. Zo lekker was een vegetarische traybake nog nooit!

INGREDIËNTEN
1 kilo vastkokende aardappelen (zak)
400 g pastinaak (zak)
500 g gekookte rode bieten (AH Biologisch)
2 rode uien (zak 1 kilo)
3 el olijfolie mild (fles 1 liter)
7.5 g rozemarijn (bakje 15 g)
1 sinaasappel (schoongeboend)
2 tl djintan (potje 50 g, Conimex)
3 el honing (flacon 350 g)
4 vegetarische bratwursten (schaal 2 stuks, De Vegetarische Slager)

Keukenspullen
bakpapier

Traybake maken 
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten van ca. 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik. Snijd de bietjes in parten van ca. 2 cm en de rode uien in kwarten. Meng de aardappel, pastinaak, biet en rode ui met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven. 

Bratwurst marineren
Ris ondertussen de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rozemarijn, het sinaasappelsap, de djintan en honing en schep om met de bratwurst. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

Traybake met pastinaak en vegetarische bratwurst maken
Haal na 20 min. de bakplaat uit de oven, schep om en verdeel de bratwurst met het sinaasappelmengel over de groenten. Bak nog ca. 10 min. boven in de oven. Bestrooi met het sinaasappelrasp en serveer.