Risotto met spinazie, tuinerwten en pesto

Leuk & snel

- 00:48 min.

Ben je gek op pasta pesto? Dan ga je ook dol zijn op deze risotto met spinazie, tuinerwten en pesto! De risotto is romig dankzij de pestosaus en zit boordevol groene groenten. Extra makkelijk: de spinazie en tuinerwten komen gewoon uit de diepvries, handig om altijd in huis te hebben dus.

INGREDIËNTEN
1 groentebouillonblokje 
1 teen knoflook 
1 sjalot
450 g spinazie (zak, diepvries, ontdooid) 
PF 3 el olijfolie mild 
300 g risottorijst
125 g groene pestosaus (bakje, koelvers)
450 g fijne tuinerwten (zak, diepvries) 

Bouillon koken
Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water. Snijd de knoflook fijn, snipper de sjalot fijn. Doe de ontdooide spinazie in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. 

Risottorijst koken
Verhit de olie in een hoge pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot en knoflook 3 min. tot de sjalot glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt 15-20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

Risotto maken
Voeg na 10 min. de spinazie toe aan de risotto en roer erdoor. Voeg de laatste 5 min. de helft van de pestosaus en de tuinerwten toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en roer door. Verdeel de risotto over diepe borden en schep de rest van de pestosaus erover.