Risotto met tuinerwten, spek en ui

Receptvideo

- 00:36 min.

Risotto maken is niet zo moeilijk als je denkt. Wat heb je nodig? Een portie geduld! Houd je risotto in de gaten en blijf goed roeren. Zet je vuur niet te hoog en voilá: een heerlijke risotto met tuinerwten, spek en ui.

Voorbereiden
Breng een pan met 1.2 liter water en 1,5 groentebouillontabletten aan de kook en zet het vuur laag. Snipper ondertussen 2 uien en snijd 2 tenen knoflook fijn.

Risotto maken
Bak 100 g spekreepjes met 0.5 el olijfolie in een pan met dikke bodem in 5 min. op laag vuur zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg 300 g risottorijst toe en bak al roerend 1 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer kort door. Herhaal dit tot de bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Dit duurt ca. 25 min. Het mengsel hoort wat smeuïg te zijn. Voeg na 20 min. 450 g bevroren tuinerwten toe. Rasp 50 g Parmezaanse kaas. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers de vrucht uit. Neem de risotto van het vuur en roer de kaas, het citroenrasp en -sap erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.