Vegan andijviestamppot met masala en cashewnoten

Receptvideo

- 02:03 min.

Andijviestamppot vegan maken? Kan heel makkelijk en snel. We geven deze vegan andijviestamppot wat extra’s door kruidige en krokante kikkererwten en cashew toe te voegen. Extra groentebonus: bloemkool! Kijk mee en leer stap voor stap hoe je dit maaltje in elkaar stampt.

INGREDIËNTEN
400 g kikkererwten (blik)
½ bloemkool
2 tenen knoflook
80 g ongebrande cashewnoten
4 el olijfolie mild
2 el garam masala
1 tl kurkuma
1 kg kruimige aardappelen
400 g gesneden andijvie

Keukenspullen
bakpapier
bakplaat (38 x 24 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)
pureestamper

Geroosterde kikkererwten
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bloemkool in roosjes. Rasp de knoflook. Meng de kikkererwten, bloemkool en knoflook met de cashewnoten, olie, garam masala en kurkuma. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Andijviestamppot maken
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Doe de andijvie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Laat de aardappelen en andijvie goed uitlekken en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de bloemkool van de bakplaat en meng door de stamppot. Garneer de stamppot met de kikkererwten en cashewnoten.