Volkorenpasta met tonijn

Leuk & snel

- 00:53 min.

Op zoek naar een gezond recept? Deze pasta met tonijn is je antwoord! Maak dit gezonde pastagerecht met volkoren penne, tonijn uit blik en sperziebonen. Eet smakelijk!

INGREDIËNTEN 
80 g platte peterselie 
4 rode uien (ca. 400 g)
2 tenen knoflook 
300 g tonijn in olijfolie (blik, Statesman)
500 g sperziebonen 
300 g volkorenpenne 
1 citroen (schoongeboend)
2 el olijfolie (optioneel)

Pastasaus maken 
Snijd de peterselie, inclusief de steeltjes, heel fijn. Snijd de uien en knoflook fijn. Giet de tonijn af boven een kommetje, vang de olie op. Verhit de helft van de tonijnolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de peterselie in 15 min. diepgroen van kleur. Voeg na 10 min. de ui en knoflook toe en fruit 5 min. mee. Zet, tegen het einde van de baktijd, het vuur lager zodat de groenten niet aanbranden. Roer regelmatig. 

Sperziebonen koken
Maak ondertussen de sperziebonen schoon maar laat het puntje zitten. Kook in 8 min. in ruim kokend water beetgaar en giet af. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. 

Pasta met tonijn maken
Meng de gebakken peterselie, rest van de tonijnolie en desgewenst de extra olijfolie door de pasta. Voeg de sperziebonen, het citroensap en -rasp toe en meng goed. Verdeel de tonijn in stukken en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.