Volkorenpasta met spinazie en tonijn
Volkorenpasta met spinazie en tonijn

Volkorenpasta met spinazie en tonijn

De penne serveer je met een tomatensaus met spinazie en tonijn: bueno!

15 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

300 g

volkoren penne rigate

450 g

macaroni-spaghettigroente

850 ml

Mutti San Marzano tomaten in blik

500 ml

kokend water

25 g

verse Italiaanse kruiden

320 g

tonijn in water in blik

400 g

verse spinazie

De penne serveer je met een tomatensaus met spinazie en tonijn: bueno!

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn. Doe de pasta, groente, gepelde tomaten en knoflook in een soeppan.

2

Schenk het kokende water erbij, breng opnieuw aan de kook en laat 10 min. zonder de deksel op de pan koken. Roer regelmatig zodat de pasta niet plakt.

3

Ris ondertussen de naaldjes en blaadjes van de takjes kruiden, snijd fijn en schep door de pasta. Laat de tonijn uitlekken.

4

Voeg in de laatste 2 min. de spinazie in delen toe. Zet het vuur uit en schep de tonijn erdoor.

tip

serveertipLekker met chilivlokken.