Macaronischotel met broccoli

Receptvideo

- 02:20 min.

Macaronischotel: een ovenschotel met heel veel groente. Zoveel zelfs dat je bijna de dagelijks aanbevolen hoeveelheid in een maal binnen hebt. We maken de macaronischotel met roerbakgroente en een smeuïge broccolisaus. Met een knapperig laagje plantaardige kaas! En dat heb je in een halfuurtje al op tafel staan. Kook je mee?

 

Ingrediënten
500 g broccoli
2 el milde olijfolie
400 g roerbakgroente Italiaans
100 g vegan rulstukjes
300 g macaroni
200 g zuivelspread naturel
100 g plantaardige Goudse rasp 

Keukenspullen
Staafmixer
Ovenschaal (20 x 30 cm)

 

Roerbakgroente en rulstukjes bakken
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakken. Kook de broccoli 5 min. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de roerbakgroente 5 min. Voeg na 3 min. de rulstukjes toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

 

Macaroni koken
Schep met een schuimspaan de broccoli uit het water en laat uitlekken in een vergiet. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang 200 ml kookvocht op. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet. 

 

Broccolisaus maken
Pureer de broccoli en de zuivelspread met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg 100 ml kookvocht toe, of meer als de saus nog te dik is, en schep de macaroni erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 

 

Macaronischotel in de oven
Verdeel het groente-rulstukjesmengsel over de bodem van de ovenschaal en verdeel de romige macaroni erover. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 30 min. in de oven.