Gegrilde druiven met mozzarella en pistache

Receptvideo

- 00:37 min.

Een borrelplank is niet compleet zonder deze gegrilde druiven met mozzarella en pistache. Het ziet er niet alleen heel fancy uit, zo smaakt het ook. Perfect om de lente mee te vieren!

INGREDIËNTEN
2 takjes rozemarijn
400 g sable-druiven
3 el milde olijfolie
1 el kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
10 g pistachenoten
250 g biologische Italiaanse mozzarella

Keukenspullen
ovenschaal (18 x 25 cm)
serveerplank (ca. 38 x 45 cm)

Druiven roosteren
Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Leg de druiven aan de tros in de ovenschaal. Besprenkel met 2 el olie, de suiker en balsamicoazijn. Bestrooi met de rozemarijn, schep met je handen om en rooster ca. 15 min. in de oven.

Pistache roosteren
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3-5 min. op middelhoog vuur. Schep op een bord en laat 5 min. afkoelen. Hak de noten grof. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken.

Gegrilde druiven met mozzarella en pistache serveren
Leg de mozzarella in het midden van een groot bord en snijd kruislings in, maar niet helemaal door. Haal de druiven uit de oven en drapeer de tros om de mozzarella heen. Schenk 1 el olie en wat van de vrijgekomen sappen van de druiven over de mozzarella en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zeezoutvlokken.