Fish and chips uit de airfryer

Receptvideo

- 02:38 min.

Uit de airfryer: fish and chips! Je paneert de vis van zelfgemaakte kruiden waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. Lekker met frietjes en ravigotesaus. Met dit recept voor 2 personen heb je al in een halfuurtje een homemade fish and chips uit de airfryer. Bak je mee? 

Ingrediënten
HOOFDGERECHT - 2 PERS. - 25 MIN.

1 el bloem
1 ei
1 el Verstegen Original ocean blend voor vis
30 g panko
2 kabeljauwfilets
2 el olie
400 g AH airfryer ovenfriet 
7½ g platte peterselie
150 g gesneden rodekool
100 g gesneden spitskool
2 el zilveruitjes + 2 el vocht uit de pot
2 el mayonaise 

Fish and chips beslag en paneren
Verwarm de airfryer voor op 200 °C. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei met de kruidenmix los in een ander diep bord. Meng in een derde diep bord de panko met wat peper en zout. Dep de kabeljauwfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide kanten met peper en eventueel zout. Wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het pankomengsel.

Fish and chips uit de airfryer
Leg de kabeljauwfilets in het mandje van de airfryer, besprenkel ze met 1 el olie en bak 8 min. Keer halverwege om. Haal uit de airfryer en houd warm onder een bord. Verdeel de friet over het bakje van de aifryer en besprenkel met de rest van de olijfolie en bak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep halverwege om. Maak ondertussen de coleslaw: snijd de peterselie en meng met de rode kool, spitskool, zilveruitjes, het sap en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met partjes citroen en ravigotesaus.