Gehaktkorma met boontjes
Op je allersnelst een Indiase maaltijd op tafel: met kruidenpasta en kant-en-klare rijst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g koelverse gebroken sperziebonen
- 1 ui
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 ml kokosmelk
- 400 g tomatenblokjes (blik 400 g)
- 2 el korma currypasta (potje 165 g)
- 800 g koelverse basmatirijst
Advertentie
Bereiden
- Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Snipper ondertussen de ui.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
variatietip:
Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 735 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 92 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 14 g - natrium 305 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Gehaktkorma met boontjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gehaktkorma met boontjes
- 500 g koelverse gebroken sperziebonen
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
- 1 ui
Snipper ondertussen de ui.
- 300 g rundergehakt
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 min. rul.
- 200 ml kokosmelk
- 400 g tomatenblokjes
- 2 el korma currypasta
Meng de kruidenpasta erdoor en voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe.
- 800 g koelverse basmatirijst
Verwarm de curry 8 min. Verwarm ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de rijst in diepe borden en verdeel de gehaktkorma erover. Serveer met de sperziebonen.
variatietip:
Vervang voor een vegetarisch gerecht het rundergehakt door 2 schalen fijngehakt (à 175 g).