Zomergroenten met geitenkaas
Zomergroenten met geitenkaas

Zomergroenten met geitenkaas

1 uur bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

sperziebonen

grof zeezout

4 teentjes

knoflook

4 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

1 bakje

gegrilde paprika's

1 bakje

cherry trostomaten

2 kleine

geitenkaasjes Crottin de Chavignol

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • ongebleekt bakpapier

Aan de slag

1

Van sperziebonen puntjes afsnijden. In pan met ruim water en zout sperziebonen in ca. 4 minuten beetgaar koken. Knoflook pellen en in lengte halveren. In steelpan olijfolie met knoflook ca. 2 minuten zachtjes verwarmen tot knoflook beetgaar is. Knoflook in olie iets laten afkoelen. In vergiet bonen laten uitlekken.In zeef paprika's laten uitlekken. Stukken paprika in grove repen snijden. Tomaten wassen en tros in 2 stukken knippen. Geitenkaasjes elk in 6 puntjes snijden. Van 2 stukken bakpapier à 40 x 40 cm rond vuist 2 kommetjes vormen met opstaande rand van ca. 15 cm, rand naar buiten toe stevig in elkaar draaien. Kommetjes op bakplaat zetten en vullen met sperziebonen, paprika, stukjes geitenkaas, stukjes knoflook en trostomaatjes. Knoflookolie erover sprenkelen en royaal bestrooien met zout en peper. Eventueel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

2

Kommetjes uit koelkast nemen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Bakplaat met papieren kommetjes in midden van oven schuiven en groenten en kaas in ca. 15 minuten door en door warm laten worden. Kommetjes op twee borden zetten. Serveren met biologisch brood.

tip

algemeenU kunt dit gerecht ook bereiden in eenpersoons ovenschaaltjes met een doorsnede van ca. 15 cm.