Basmatirijst met tomaat
Basmatirijst met tomaat

Basmatirijst met tomaat

25 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

zout

300 g

basmatirijst

2

uien

6

zongedroogde tomaten (potje)

1 bakje

cherrytomaatjes

2 takjes

peterselie

3 eetlepels

olijfolie

3 eetlepels

rode pesto

2 theelepels

Provençaalse kruiden

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In pan met ruim kokend water en zout rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen uien pellen en fijnsnipperen. Zongedroogde tomaatjes in reepjes snijden. Cherrytomaatjes wassen en in kwarten snijden. Peterselie heel fijn hakken.In wok olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten. Pesto, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes en Provençaalse kruiden door ui scheppen. Warme rijst erdoor scheppen en ca. 5 minuten al omscheppend verwarmen. Peterselie erover strooien. Lekker bij sperziebonen en filetlapjes.