Zalm salade met avocado en komkommer
Frisse salade met o.a. zalm, avocado en komkommer. We brengen 'm op smaak met verse dille, peterselie en een mosterddressing. Al in 20 minuten heb je 'm op tafel staan.
410 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 sjalotten
sjalotten
1 citroen
citroen
1 krop romainesla
romainesla
0.5 komkommer
komkommer
1 avocado
avocado
15 gram verse dille
verse dille
10 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
2 theelepel grove mosterd
grove mosterd
4 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
200 gram gerookte zalm
gerookte zalm
4 eetlepel gezouten geroosterde mais
gezouten geroosterde mais
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
november 2023 - november 2023
Snipper de sjalotten en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit boven de sjalot. Meng het citroenrasp erdoor en laat staan tot gebruik.
Haal de bladeren van de krop sla en was ze in koud water. Laat drogen op een schone theedoek. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Schaaf de helften in de lengte in dunne linten met een mandoline (of gebruik een kaasschaaf). Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie grof.
Roer de mosterd en olijfolie met een garde door de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de sla, komkommer, avocado en de helft van de kruiden op een schaal en schep om met de sjalotdressing.
Verdeel de zalm en de rest van de kruiden erover. Bestrooi met de geroosterde mais.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Zalm salade met avocado en komkommer
Frisse salade met o.a. zalm, avocado en komkommer. We brengen 'm op smaak met verse dille, peterselie en een mosterddressing. Al in 20 minuten heb je 'm op tafel staan.

voorgerecht
4 personen
410 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalotten en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit boven de sjalot. Meng het citroenrasp erdoor en laat staan tot gebruik.
Haal de bladeren van de krop sla en was ze in koud water. Laat drogen op een schone theedoek. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit met een theelepel. Schaaf de helften in de lengte in dunne linten met een mandoline (of gebruik een kaasschaaf). Schep het vruchtvlees van de avocado met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakjes. Snijd de dille en peterselie grof.
Roer de mosterd en olijfolie met een garde door de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de sla, komkommer, avocado en de helft van de kruiden op een schaal en schep om met de sjalotdressing.
Verdeel de zalm en de rest van de kruiden erover. Bestrooi met de geroosterde mais.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
1 citroen
1 krop romainesla
½ komkommer
1 avocado
15 g verse dille
10 g verse platte peterselie
2 tl grove mosterd
4 el extra vierge olijfolie
200 g gerookte zalm
4 el gezouten geroosterde mais




