Avocado-zalmsalade
Zwoele zomeravonden vragen om een maaltijd als deze salade, die ook nog eens heel goed voor je is.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g aardappelblokjes (zakje 450 g)
- 200 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 50 g koelverse Italiaanse pestodressing (bakje a 100 g)
- ½ bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 avocado
Advertentie
Bereiden
- Kook de aardappelblokjes in ca. 6 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de zalm ca. 4 min.
- Schil de avocado en snijd in blokjes. Spoel de aardappelblokjes in een zeef af onder kous water. Roer in een kom dressing en crème fraîche door elkaar. Meng de aardappelblokjes, zalm en avocado door de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 800 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 56 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Avocado-zalmsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Avocado-zalmsalade
- 450 g aardappelblokjes
- 200 g verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
Kook de aardappelblokjes in ca. 6 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in blokjes van 2 x 2 cm. Verhit de olie in een wok, roerbak de zalm ca. 4 min.
- 50 g koelverse Italiaanse pestodressing
- ½ bekertje crème fraîche
- 1 avocado
Schil de avocado en snijd in blokjes. Spoel de aardappelblokjes in een zeef af onder kous water. Roer in een kom dressing en crème fraîche door elkaar. Meng de aardappelblokjes, zalm en avocado door de dressing.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met stokbrood.