Carpaccio van zalm en komkommer
We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker.
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd en snipper de sjallot fijn. Snijd de dille fijn. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verdeel de plakjes zalm en komkommer over de borden. Maak een mooie verdeling tussen de plakjes, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat.
Doe de sjalot, dille, crème fraîche, olie en het citroensap in een schaaltje en klop tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Lepel de dilledressing over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de rucola en de grofgestampte peper.
Snijd de italiaanse bollen elk in 6 parten en serveer bij de carpaccio.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Carpaccio van zalm en komkommer
We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker.
voorgerecht
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd en snipper de sjallot fijn. Snijd de dille fijn. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verdeel de plakjes zalm en komkommer over de borden. Maak een mooie verdeling tussen de plakjes, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat.
Doe de sjalot, dille, crème fraîche, olie en het citroensap in een schaaltje en klop tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Lepel de dilledressing over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de rucola en de grofgestampte peper.
Snijd de italiaanse bollen elk in 6 parten en serveer bij de carpaccio.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 komkommers
1 sjalot
2 el dille
2 tl 4-seizoenenpeper
200 g gerookte zalmfilet
2 el crème fraîche
2 el olijfolie extra vierge
2 el citroensap
75 g rucola
2 Italiaanse bollen