Carpaccio van zalm en komkommer
Carpaccio van zalm en komkommer

Carpaccio van zalm en komkommer

We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker.

15 min. bereiden
184waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

1

sjalot

2 el

dille

2 tl

4-seizoenenpeper

200 g

gerookte zalmfilet

2 el

crème fraîche

2 el

olijfolie extra vierge

2 el

citroensap

75 g

rucola

2

Italiaanse bollen

We kennen de vleesvariant natuurlijk wel, maar carpaccio van vis is minstens net zo lekker.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd en snipper de sjallot fijn. Snijd de dille fijn. Stamp de peperkorrels grof in de vijzel. Verdeel de plakjes zalm en komkommer over de borden. Maak een mooie verdeling tussen de plakjes, zodat er een kleurrijk geheel ontstaat.

2

Doe de sjalot, dille, crème fraîche, olie en het citroensap in een schaaltje en klop tot een gladde dressing. Breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Lepel de dilledressing over de carpaccio. Bestrooi de carpaccio met de rucola en de grofgestampte peper.

3

Snijd de italiaanse bollen elk in 6 parten en serveer bij de carpaccio.

tip

algemeenHak de rest van de dille fijn en meng met 1 fijngesneden teen knoflook en citroensap door de rest van de crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kruidenroom bij gebakken of gegrilde zalmfilet.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.