Andijvie met gorgonzola
Andijvie met gorgonzola

Andijvie met gorgonzola

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

2 personen

3 kleine

andijviestronkjes

2 el

olijfolie

100 g

gorgonzola (kaas)

Aan de slag

Andijvie wassen en laten uitlekken. Stronkjes in 2 gelijke delen scheuren. Klein stukje van onderkant van stronk snijden, maar bladeren aan stronk laten. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In grote koekenpan 1 el olie verhitten. 2 Halve stronkjes andijvie ca. 1 min. bakken. Stronken keren en aan andere kant 2 min. bakken tot bladeren bijna gaar zijn. Stronken met snijkant naar boven naast elkaar in ovenschaal leggen. Op zelfde wijze andere 2 stronken andijvie bakken en in ovenschaal leggen. Gorgonzola erboven verkruimelen. Schaal ca. 3 min. onder hete grill zetten en kaas laten smelten.