Lauwwarme paddenstoelensalade
Een feestje om alleen al naar te kijken: aardse paddenstoelen met knapperige asperges en gebakken kwarteleitjes.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 sneetjes pain rustique
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse dragon
- 10 g verse platte peterselie
- 500 g verse groene asperges
- 150 g paddenstoelen-seizoensmelange
- 200 g paddenstoelenmelange
- 1 el milde olijfolie
- 8 kwarteleieren
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 40 cm)
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal. Doe de extra vierge olijfolie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie. Besprenkel de broodblokjes met 1 el kruidenolie en bak ze in ca. 15 min. in de oven knapperig. Schep de croutons halverwege om.
- Verwijder ondertussen 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges. Kook de asperges 4 min. en giet af. Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel. Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen de milde olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven. Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 171 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Lauwwarme paddenstoelensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme paddenstoelensalade
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 sneetjes pain rustique
Snijd het brood in blokjes van 1 x 1 cm en verdeel over de ovenschaal.
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 teen knoflook
- 7½ g verse dragon
- 10 g verse platte peterselie
Doe de olie, knoflook, dragon en peterselie in het bakje van de staafmixer en maal tot kruidenolie.
- 500 g verse groene asperges
- 150 g paddenstoelen-seizoensmelange
- 200 g paddenstoelenmelange
Snijd de grote paddenstoelen in stukken, laat de rest heel.
Verhit de rest van de kruidenolie in een wok en bak de paddenstoelen 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
- 1 el milde olijfolie
- 8 kwarteleieren
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin voorzichtig de kwarteleitjes, zodat de dooiers heel blijven.
Leg de asperges op een platte schaal. Schep de paddenstoelen erop en leg de eitjes er voorzichtig op. Bestrooi met de croutons.