Varkenssaté met snelle rauwkost
Varkenssaté met snelle rauwkost

Varkenssaté met snelle rauwkost

Feestelijke spiesjes om mee te gourmetten.

15 min. bereiden
1 uur wachten
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

varkenshaas

1 teen

knoflook

1 el

zoete chilisaus

2 el

ketjap manis

50 g

gezouten pinda's

300 g

koelverse rauwkost Amsterdamse ui

250 g

koelverse rauwkost komkommer salade

250 g

Wijko satésaus

Dit heb je nodig

  • (bamboe) cocktailprikkers

  • gourmetstel

Feestelijke spiesjes om mee te gourmetten.

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in blokjes en de knoflook fijn. Meng de varkenshaas met de ketjap, chilisaus en knoflook. Marineer afgedekt minimaal 1 uur.

2

Rijg de varkenshaas aan de prikkers. Meng de komkommerrauwkost met de rauwkost Amsterdamse ui en verdeel over een schaal. Bestrooi met de pinda's. Bak de varkenssaté op de hete bakplaat van het gourmetstel in 5 min. bruin en vanbinnen rosé.

3

Bereid ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté met de satésaus en de rauwkost.

tip

variatietipGeef de satésaus een fris accent en voeg 2 in blokjes gesneden halve perziken (blik) toe.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.