Geglaceerde worteltjes
Geglaceerde worteltjes

Geglaceerde worteltjes

Met limoen, honing en bieslook doe je eens iets heel anders met wortel.

20 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Parijse worteltjes

1

limoen

20 g

ongezouten roomboter

4 el

schenkhoning

12½ g

verse bieslook

Met limoen, honing en bieslook doe je eens iets heel anders met wortel.

Aan de slag

1

Kook de worteltjes 4 min. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.

2

Giet de worteltjes af in een vergiet. Zet de lege pan weer op laag vuur en smelt de boter. Voeg de worteltjes toe en bak 1 min. op hoog vuur mee. Voeg de honing, het limoensap en -rasp toe en bak al omscheppend 3 min. mee.

3

Snijd de bieslook fijn en schep door de worteltjes en serveer direct.