Geglaceerde worteltjes

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 15 g verse peterselie
- 300 g worteltjes
- 2 el ongezouten roomboter
- 1 el citroensap
- 100 ml kraanwater
- 1 el kristalsuiker
Advertentie
Bereiden
- Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken. Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag. Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.
- Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om. Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is. Schep de worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Geglaceerde worteltjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Geglaceerde worteltjes
- 15 g verse peterselie
- 300 g worteltjes
Snijd de peterselie fijn. Was de worteltjes en laat uitlekken.
- 2 el ongezouten roomboter
Laat de wok op hoog vuur warm worden. Verhit de boter en roerbak de worteltjes ca. 3 min. Draai vuur laag.
- 1 el citroensap
- 100 ml kraanwater
Voeg het citroensap en water toe. Stoof de worteltjes in ca. 5 min. beetgaar, schep regelmatig om.
- 1 el kristalsuiker
Strooi de suiker over de worteltjes. Draai het vuur weer hoog en schep voortdurend om.
Laat het kookvocht inkoken tot het stroperig wordt en bijna verdampt is.
Schep de worteltjes in een schaal om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de gehakte peterselie erover.