Pasta met gehaktballetjes in romige saus
Pasta met gehaktballetjes in romige saus

Pasta met gehaktballetjes in romige saus

Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm!

25 min. bereiden
242waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

1

gele paprika

1 teen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

400 g

Hollandse gehaktballetjes

330 ml

tomato frito

300 g

verse spinazie

15 g

verse basilicum

250 g

mascarpone

Ook de kleintjes smullen hiervan. Gehaktballetjes, tomatensaus, spinazie... mmm!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

2

Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. bruin en gaar.

3

Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Voeg de tomate frito toe en breng aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes koken.

4

Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en voeg de spinazie in delen toe. Laat al omscheppend slinken.

5

Snijd de blaadjes basilicum in reepjes. Voeg 2/3 van het basilicum met de mascarpone toe aan de tomatensaus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Schep de pasta in diepe borden. Schep de spinazie en gehaktballen erop. Verdeel de saus erover en bestrooi met de rest van het basilicum.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.