Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
De boerenkool gaat eerst in de wok en dan op een knapperig broodje met gebakken chorizo en buffelmozzarella.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 boule beurre brood
- 2 tenen knoflook
- 4 el extra vierge olijfolie
- 250 g chorizo pamplona (plakjes)
- 300 g verse boerenkool
- 250 g buffelmozzarella
- 4 el kappertjes
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
- Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in. Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
- Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel. Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
- Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover. Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 230 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 11 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 642 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bruschette met gebakken boerenkool en chorizo
- 1 boule beurre brood
Verhit de grillpan. Snijd de kapjes van het brood. Snijd de rest in sneetjes en halveer ze. Gril in 2 delen in 8 min. goudbruin, keer halverwege.
- 1 teen knoflook
Halveer de knoflook en wrijf 1 kant van de broodjes ermee in.
- 4 el extra vierge olijfolie
Besprenkel ze daarna met de olie en bestrooi met zout. Leg de bruschette op een platte schaal.
- 1 teen knoflook
Snijd de rest van de knoflook fijn en zet apart.
- 250 g chorizo pamplona
Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Bak de chorizo in 5 min. krokant. Keer regelmatig, want de worst verbrandt snel.
- 300 g verse boerenkool
Schep uit de pan en fruit de knoflook 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boerenkool toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
Schep de boerenkool op de bruschette en verdeel de chorizo erover.
- 250 g buffelmozzarella
- 4 el kappertjes
Scheur de mozzarella in stukken en leg op de chorizo. Garneer met de kappertjes en bestrooi met (versgemalen) peper.