Minifrittata met chorizo en courgette
Minifrittata met chorizo en courgette

Minifrittata met chorizo en courgette

Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.

20 min. bereiden
20 min. oventijd
15 min. wachten
42waarderingen

Ingrediënten

½

courgette

2 tl

zout

6

middelgrote eieren

100 g

chorizo pamplona

2 takjes

vers salieblaadje

200 ml

slagroom light

100 g

bergkaas abondance

2 el

olijfolie frisse citroen

100 g

veldslamelange

Dit heb je nodig

  • papieren cakevormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

Een frittata bak je eigenlijk in een koekenpan, deze variant bakken we in een muffinvorm: zo krijg je 'cupcakes' die supervrolijk staan op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een grove rasp. Doe de courgette in een bolzeef en bestrooi met het zout. Laat 15 min. staan zodat het vocht eruit lekt.

2

Doe ondertussen de papieren cakevormpjes in de holtes van de muffinvorm. Klop de eieren los in een grote kom. Snijd de chorizo in kleine stukjes, snijd de blaadjes salie fijn en voeg samen met de slagroom toe.

3

Duw met een lepel de rest van het vocht uit de courgette. Dep de courgette droog met keukenpapier en voeg toe. Breng op smaak met peper.

4

Snijd de kaas in stukjes. Vul de cakevormpjes met eimengsel en bestrooi met de kaas.

5

Bak de frittata’s in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Meng ondertussen de olie door de sla en breng op smaak met peper.

6

Haal de frittata’s uit de oven en neem ze voorzichtig uit de muffinvorm. Serveer met de salade.

tip

variatietipIn plaats van abondance kun je ook gruyère gebruiken. Deze kazen hebben allebei een pittig-zoete, nootachtige smaak.

Minifrittata met chorizo en courgette

Instructievideo - 03:05 min.