bewaar
Gevulde eieren avocado & chorizokruim
Gevulde eieren avocado & chorizokruim
bewaar

Gevulde eieren avocado & chorizokruim

Gevulde eitjes deluxe met een kruim van chorizo en een vulling met avocado.

25 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

12 porties

6

grote eieren

50 g

AH Excellent chorizo pamplona

1

eetrijpe avocado

2 el

mayonaise

1

kropje babyromainesla

Dit heb je nodig

  • staafmixer met bakje

  • Russian piping tips

Gevulde eitjes deluxe met een kruim van chorizo en een vulling met avocado.

Aan de slag

1

Kook de eieren in 8 min. hard. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Schep in het bakje van de staafmixer en maal tot kruim. Schep eruit en maak het bakje schoon.

2

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de eidooiers eruit en doe in het bakje van de staafmixer.

3

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Voeg de mayonaise toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.

4

Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Haal de blaadjes van de babyromaine los en leg de gevulde eitjes op de blaadjes. Bestrooi met het chorizokruim.

bereidingstipJe kunt ook een gekarteld spuitmondje gebruiken.