Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo
Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo

Kruidenquiche met geitenkaas en chorizo

Deze rijkgevulde hartige taart bereid je in een kwartiertje voor en de oven doet de rest. Ook lekker als (lauwwarm) lunchgerecht.

15 min. bereiden
1 uur oventijd
30 min. wachten
176waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

chorizo pamplona

3

takjes rozemarijn

600 g

prei

15 g

verse basilicum

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

100 g

jong belegen geitenkaas

270 g

rol vers bladerdeeg

250 g

cherrytomaten aan de tak

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • staafmixer

  • springvorm (∅ 24 cm)

Deze rijkgevulde hartige taart bereid je in een kwartiertje voor en de oven doet de rest. Ook lekker als (lauwwarm) lunchgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat een ½ el bakvet in de pan achter. Ris ondertussen de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Bak de rozemarijn, prei, peper en eventueel zout 8 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Roer regelmatig. Neem van het vuur.

3

Doe ondertussen tweederde van het basilicum, de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Rasp de geitenkaas en roer erdoor.

4

Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, verdeel de chorizo over de bodem en schep de prei erop. Schenk het basilicum-eimengsel erover en leg de tomaten aan de tak erop. Bak in ca. 1 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Garneer met de rest van het basilicum.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.