Vegetarische quiche lorraine
Yes, eindelijk: deze vega variant is écht net zo lekker als de oude vertrouwde.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el arachideolie
- 2 pakjes De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
- 1 rol rol vers bladerdeeg
- 150 g geraspte emmentaler
- 5 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 1 tl gedroogde nootmuskaat
Keukenspullen
- quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden bieslook.
bewaartip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 160 °C.

Vegetarische quiche lorraine
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 435 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 34 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 720 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Vegetarische quiche lorraine
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegetarische quiche lorraine
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 el arachideolie
- 2 pakjes De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- 1 rol rol vers bladerdeeg
Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
- 150 g geraspte emmentaler
- 5 middelgrote eieren
- 200 g crème fraîche
- 1 tl gedroogde nootmuskaat
Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
combinatietip:
Lekker met fijngesneden bieslook.
bewaartip:
Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm losjes afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 160 °C.