Quiche met chorizo

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.

620 kcal

20 min. bereiden, 30 min. oventijd, 10 min. wachten

2.8/5

(466)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 200 gram bimi

    bimi

  • 250 gram croissantdeeg

    croissantdeeg

  • 150 gram chorizo (plakjes)

    chorizo (plakjes)

  • 295 gram gegrilde rode paprika's

    gegrilde rode paprika's

  • 100 gram geraspte Goudse belegen kaas 48+

    geraspte Goudse belegen kaas 48+

  • 3 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 125 ml crème fraîche

    crème fraîche

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)


2013 nr. 10 - Stampen & stoven

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

  2. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.

  3. Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.

Wat vond je van dit recept?

Quiche met chorizo

Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig