Quiche met chorizo
Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.
620 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd, 10 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
200 gram bimi
bimi
250 gram croissantdeeg
croissantdeeg
150 gram chorizo (plakjes)
chorizo (plakjes)
295 gram gegrilde rode paprika's
gegrilde rode paprika's
100 gram geraspte Goudse belegen kaas 48+
geraspte Goudse belegen kaas 48+
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 10 - Stampen & stoven
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.
Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Quiche met chorizo
Mediterrane hartige taart in een korst van croissantdeeg, met verrassingsingrediënt bimi.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de bimi in 2 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Verdeel het croissantdeeg over de vorm en druk de naden dicht. Maak een opstaande rand van 3 cm hoog Verdeel de chorizo over de bodem. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van 3 cm breed. Verdeel de bimi en paprika om en om over de chorizo.
Klop in een kom de crème fraîche los met de eieren en roer de kaas erdoor. Schenk het mengsel over de quiche en bak in ca. 30 min. gaar in de oven. Laat 10 min. staan voordat je hem aansnijdt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g bimi
250 g croissantdeeg
150 g chorizo (plakjes)
295 g gegrilde rode paprika's
100 g geraspte Goudse belegen kaas 48+
3 middelgrote eieren
125 ml crème fraîche
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)




