Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten
Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.
580 kcal
15 min. bereiden, 25 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook
knoflook
750 gram kleine spruiten
kleine spruiten
115 gram gezouten pecannoten
gezouten pecannoten
500 gram krieltjes
krieltjes
7.5 gram verse tijm
verse tijm
100 gram magere gerookte spekreepjes
magere gerookte spekreepjes
250 gram ricotta
ricotta
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 01 - Nieuwe winterkost
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof. Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten
Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof. Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
750 g kleine spruiten
115 g gezouten pecannoten
500 g krieltjes
7½ g verse tijm
100 g magere gerookte spekreepjes
250 g ricotta
Dit heb je nodig
bakpapier




