Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten

Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

580 kcal

15 min. bereiden, 25 min. oventijd

3.1/5

(395)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 tenen knoflook

    knoflook

  • 750 gram kleine spruiten

    kleine spruiten

  • 115 gram gezouten pecannoten

    gezouten pecannoten

  • 500 gram krieltjes

    krieltjes

  • 7.5 gram verse tijm

    verse tijm

  • 100 gram magere gerookte spekreepjes

    magere gerookte spekreepjes

  • 250 gram ricotta

    ricotta

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2014 nr. 01 - Nieuwe winterkost

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de knoflook fijn en halveer de spruiten. Hak de noten grof. Snijd de krieltjes in kwarten. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Meng de krieltjes in een kom met de tijm, spruiten, spekreepjes, knoflook en pecannoten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel met een eetlepel de ricotta over de aardappelen en spruiten. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.

  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Wat vond je van dit recept?

Geroosterde spruiten met kriel & pecannoten

Spruiten uit de oven, met noten, krieltjes en ricotta. Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig