Spinaziestamppot met geitenkaas
Zo bijzonder proef je 'm zelden: met gedroogde tomaten en geitenkaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g ongewassen spinazie
- 500 g kruimige aardappelen (koelvers)
- 1 rode ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 160 g geitenkaas met spek (schaaltje 80 g)
- 6 zongedroogde tomaten in olie (pot)
- 30 g ongebrande walnoten
- 1 tl gedroogde tijm
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet overtollig vocht af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Bak de geitenkaas in 4 min. aan beide kanten bruin en krokant.
- Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een grove puree. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Schep er de spinazie, tomaat, walnoten, tijm en peper door. Schep de spinaziestamppot op de borden. Leg de geitenkaas erop.
variatietip:
Meng voor een pittige stamppot de gesnipperde ui rauw door de aardappelpuree.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 47 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 565 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Spinaziestamppot met geitenkaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spinaziestamppot met geitenkaas
- 450 g ongewassen spinazie
- 500 g kruimige aardappelen
Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar.
- 1 rode ui
- 2 el traditionele olijfolie
Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.
Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet overtollig vocht af.
- 160 g geitenkaas met spek
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Bak de geitenkaas in 4 min. aan beide kanten bruin en krokant.
Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een grove puree.
- 6 zongedroogde tomaten in olie
- 30 g ongebrande walnoten
- 1 tl gedroogde tijm
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Schep er de spinazie, tomaat, walnoten, tijm en peper door.
Schep de spinaziestamppot op de borden. Leg de geitenkaas erop.
variatietip:
Meng voor een pittige stamppot de gesnipperde ui rauw door de aardappelpuree.