bewaar
Spinaziestamppot met geitenkaas
Spinaziestamppot met geitenkaas
bewaar

Spinaziestamppot met geitenkaas

Zo bijzonder proef je 'm zelden: met gedroogde tomaten en geitenkaas.

20 min. bereiden
160waarderingen

Ingrediënten

2 personen

450 g

ongewassen spinazie

500 g

kruimige aardappel

1

rode ui

2 el

traditionele olijfolie

160 g

geitenkaas met spek

6

zongedroogde tomaten in olie

30 g

ongebrande walnoten

1 tl

gedroogde tijm

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Zo bijzonder proef je 'm zelden: met gedroogde tomaten en geitenkaas.

Aan de slag

1

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet overtollig vocht af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Bak de geitenkaas in 4 min. aan beide kanten bruin en krokant.

2

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een grove puree. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Schep er de spinazie, tomaat, walnoten, tijm en peper door. Schep de spinaziestamppot op de borden. Leg de geitenkaas erop.

variatietipMeng voor een pittige stamppot de gesnipperde ui rauw door de aardappelpuree.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.