Spinaziestamppot met champignons en jus
Spinaziestamppot met champignons en jus

Spinaziestamppot met champignons en jus

Voor deze makkelijke spinaziestamppot met champignons en jus draai je je hand niet om. Stampen maar!

30 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

60 g

ongebrande walnoten

400 g

kastanjechampignon

1 teen

knoflook

60 g

ongezouten roomboter

24 g

Maggi jus stamppot

250 ml

water

200 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Voor deze makkelijke spinaziestamppot met champignons en jus draai je je hand niet om. Stampen maar!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2

Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.

3

Veeg de champignons voorzichtig schoon en snijd in kwarten, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur bruin en gaar. Voeg halverwege de knoflook toe. Voeg de juspoeder en het water toe en breng aan de kook. Laat 1-2 min. zachtjes inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de rest van de boter toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de champignons en jus over de borden en bestrooi met de walnoten.