Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus
Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus

Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus

De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

1 el

milde olijfolie

270 g

Catalaanse worstjes

100 g

spekreepjes

1 teen

knoflook

600 g

verse spinazie

1 liter

water

230 g

Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof

24 g

Maggi jus stamppot

300 ml

heet water

Dit heb je nodig

  • garde

De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?

Aan de slag

1

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

2

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

3

Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.

4

Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.