Spi­na­zie­stamp­pot met Ca­ta­laan­se worst­jes en ro­de ui­en­jus

De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?

(11) waardeer
hoofdgerecht De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven? 4 personen
4 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • garde

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
  3. Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.
  4. Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 50 g
    waarvan suikers 5 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.640 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met Ca­ta­laan­se worst­jes en ro­de ui­en­jus

1
1
  • 3 rode uien

Snijd de uien in ringen.

2
2
  • 1 el milde olijfolie
  • 270 g Catalaanse worstjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 100 g spekreepjes

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant.

4
4
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de knoflook fijn.

5
5

Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet.

6
6
  • 600 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

7
7
  • 1 liter water
  • 230 g Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof

Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe.

8
8

Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.

9
9
  • 24 g Maggi jus stamppot
  • 300 ml heet water

Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken.

10
10

Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.