bewaar
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
bewaar

Schelpjes met ansjovis & rozijnen

Deze supersnelle pasta heeft het allemaal: zachte broccoli, zoute ansjovis, zoete rozijnen.

15 min. bereiden
licht pittig
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

600 g

broccoli

50 g

ansjovisfilets in olie in blik

1

ui

½ el

kruidengemak rode peper

65 g

pijnboompitten

50 g

blanke rozijnen

20 g

verse platte peterselie

2 sneetjes

witbrood

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Deze supersnelle pasta heeft het allemaal: zachte broccoli, zoute ansjovis, zoete rozijnen.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ondertussen de broccoli 3 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken.

2

Snipper ondertussen de ui.

3

Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en fruit de ui en rode peper 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis in stukjes. Doe de broccoli, ansjovis, pijnboompitten en rozijnen bij het mengsel in de hapjespan en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.

4

Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta samen met de peterselie door de broccoli. Rooster het witbrood. Voeg zo veel kookvocht toe dat je een smeuïg geheel hebt. Verkruimel het brood erover en serveer.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Schelpjes met ansjovis & rozijnen

Deze supersnelle pasta heeft het allemaal: zachte broccoli, zoute ansjovis, zoete rozijnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig