Pizza met saucijs

580 kcal

7 min. bereiden, 8 min. oventijd

3/5

(139)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 rode uien

    rode uien

  • 2 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 200 gram magere rundersaucijzen

    magere rundersaucijzen

  • 1 Turks brood

    Turks brood

  • 250 gram cherrytomaten

    cherrytomaten

  • 250 gram mozzarella

    mozzarella

  • 400 gram pizzassimo (tomatensaus)

    pizzassimo (tomatensaus)

  • 75 gram rucola

    rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2014 nr. 02 - Winter in Italië

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 240 ºC. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uienringen 2 min. Verwijder het vel van de saucijs en voeg het vlees toe. Bak in 2 min. rul.

  2. Halveer het brood in de lengte en leg de helften elk op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Halveer de cherrytomaten en snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk het brood met de tomatensaus. Verdeel er het saucijsmengsel, de mozzarella en tomaten over. Bestrooi met peper.

  3. Bak de pizza’s boven elkaar ca. 8 min. in de oven tot het brood krokant is en de kaas begint te smelten. Verwissel de pizza’s na 4 min. van plaats. Verdeel de rucola erover. Besprenkel de pizza’s eventueel met extra vierge olijfolie.

  • variatietipLiever vegetarisch? Gebruik dan vegetarische braadworst. Snijd de worst in plakjes en bak 2 min. met de uienringen mee.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Wat vond je van dit recept?

Pizza met saucijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig