Gadogado met gebakken tofu
Gadogado met gebakken tofu

Gadogado met gebakken tofu

Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.

20 min. bereiden
redelijk pittig
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

verse sperziebonen

½

spitskool

300 g

Parijse worteltjes

4

middelgrote eieren

2 tl

sesamolie

2 el

zonnebloemolie

180 g

pittig gekruide tofu roerbakreepjes

500 g

satésaus hot

50 g

seroendeng

Indonesisch groentegerecht met pittige tofu en lekker veel pindasaus.

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in repen van 2 cm breed. Kook de bonen in 8 min. beetgaar in water met zout. Voeg na 3 min. de worteltjes toe en na 5 min. de spitskool. Giet af.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel en halveer ze. Verhit de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en bak hierin de tofureepjes in 3 min. op hoog vuur krokant.

3

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Voeg de groente toe aan de tofu, schep om en neem de wok van het vuur. Schep de gadogado op een schaal, verdeel de eieren erover en bestrooi met de seroendeng. Serveer met de satésaus.

tip

algemeenZelf satésaus maken? Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

variatietipJe kunt de spitskool vervangen door een schaal bimi.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.