Gadogado met kip

775 kcal

25 min. bereiden

3.2/5

(238)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram witte rijst

    witte rijst

  • 4 middelgrote scharreleieren

    middelgrote scharreleieren

  • 250 gram verse sperziebonen

    verse sperziebonen

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 360 gram kipsatéblokjes

    kipsatéblokjes

  • 150 gram paprika rauwkost

    paprika rauwkost

  • 300 gram Parijse worteltjes

    Parijse worteltjes

  • 400 gram satésaus gadogado

    satésaus gadogado

Aan de slag

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Breng in een pan een laag water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, laat het puntje zitten, en kook de bonen 5 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.

  2. Halveer de komkommer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de helften in schuine plakken van 1 cm breed. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de kipblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

  3. Verdeel ondertussen de sperziebonen, komkommer, rauwkost en worteltjes over een platte schaal. Pel de eieren, snijd ze in parten en verdeel over de groenten. Doe de satésaus in een steelpan en verwarm 3 min. Verdeel de kip over de groenten. Serveer de rijst en satésaus apart erbij.

  • combinatietipLekker met kroepoek.
  • Ei koken

    Instructievideo - 01:51 min.

Wat vond je van dit recept?

Gadogado met kip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig