bewaar
Saté babi van de bbq
Saté babi van de bbq
bewaar

Saté babi van de bbq

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

25 min. bereiden
1 uur wachten
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

1

rode ui

2

schouderkarbonaden

5 el

ketjap manis

1 el

zonnebloemolie

1 el

sambal manis

1 tl

gemalen laos

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemalen gember

250 g

kant-en-klare satésaus

Dit heb je nodig

  • sateprikkers

  • barbecue

Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, ketoembar en gember. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren in de koelkast. Week ondertussen de satéprikkers min. 30 min. in water.

2

Steek de barbecue aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers en gril in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.

vegatipVervang het vlees door tempeh (plak 250 g). Deze kun je op dezelfde manier bereiden/marineren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.