Saté babi van de bbq
Saté? Die maak je gewoon zelf! Deze variant met varkensvlees is heerlijk gekruid en gril je liefst op de barbecue.

Advertentie
Ingrediënten
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 360 g schouderkarbonaden
- 5 el ketjap manis
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sambal manis
- 1 tl gemalen laos
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen gember
- 250 g kant-en-klare satésaus
Keukenspullen
- 12 sateprikkers
- barbecue of grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de knoflook en ui zeer fijn. Snijd het karbonadevlees van het bot en snijd in stukjes van 1 cm. Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder. Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.
- Steek, als je de barbecue gebruikt, deze alvast aan. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Verhit, als je geen barbecue gebruikt, de grillpan. Gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.
combinatietip:
Maak er een compleet hoofdgerecht van met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 23 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 880 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Saté babi van de bbq
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Saté babi van de bbq
- 3 tenen knoflook
- 1 rode ui
- 360 g schouderkarbonaden
- 5 el ketjap manis
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el sambal manis
- 1 tl gemalen laos
- 1 tl Ketoembar gemalen koriander
- 1 tl gemalen gember
Meng de knoflook en ui in een kom met de ketjap, olie, sambal, laos, koriander en gemberpoeder.
Schep het vlees erdoor en laat minimaal 1 uur (maximaal 12 uur) marineren. Week de satéprikkers minimaal 30 minuten in water.
Gril de saté babi in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
- 250 g kant-en-klare satésaus
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de saté babi met de satésaus.
combinatietip:
Maak er een compleet hoofdgerecht van met rijst en komkommersalade of met 10-minutennasi met ham en gebakken ei. Kijk elders op deze website voor het recept.