Ba­mi met kip en pin­da­saus

Een favo onder velen: bami met kip en pindasaus. En je pan staat binnen een mum van tijd op tafel!

(5) waardeer
surinaams hoofdgerecht Een favo onder velen: bami met kip en pindasaus. En je pan staat binnen een mum van tijd op tafel! 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Haal ondertussen 1 rode peper uit de bamigroente, de ander wordt niet gebruikt. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de kip en de fijngesneden rode peper 3 min. op hoog vuur. Voeg de bamigroente en ketjap toe en bak al omscheppend nog 4 min. Breng op smaak met peper.
  4. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, meng door de kip-groentemengsel en bak nog 1 min.
  5. Serveer de bami met de satésaus en kroepoek.

variatietip:

Hou je van pittig? Snijd de andere rode peper ook fijn en bestrooi de bami met de fijngesneden rode peper.

vegatip:

In plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 93 g
    waarvan suikers 28 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Bami met kip en pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met kip en pin­da­saus

1
1
  • 300 g mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 900 g bamigroentepakket

Haal ondertussen 1 rode peper uit de bamigroente, de ander wordt niet gebruikt.

3
3

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

4
4
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een wok en bak de kip en de fijngesneden rode peper 3 min. op hoog vuur.

5
5
  • 4 el ketjap manis

Voeg de bamigroente en ketjap toe en bak al omscheppend nog 4 min. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 250 g kant-en-klare satésaus

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, meng door de kip-groentemengsel en bak nog 1 min.

7
7
  • 62½ g cassave kroepoek

Serveer de bami met de satésaus en kroepoek.

variatietip:

Hou je van pittig? Snijd de andere rode peper ook fijn en bestrooi de bami met de fijngesneden rode peper.

vegatip:

In plaats van kip kun je ook wokstukjes basis gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.