bewaar
Paksoi met pittig-zoete tofu
Paksoi met pittig-zoete tofu
bewaar

Paksoi met pittig-zoete tofu

Wat een perfecte combinatie is deze gegrilde paskoi met pittig-zoete tofu.

25 min. bereiden
pittig
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

6 el

arachideolie

4 el

chilisaus mango & ananas

375 g

tofu naturel

2 el

Japanse sojasaus

2 struiken

paksoi

Dit heb je nodig

  • bakkwast

  • grillpan

Wat een perfecte combinatie is deze gegrilde paskoi met pittig-zoete tofu.

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de peper met 2 el olie en de chilisaus.

2

Snijd de uitgelekte tofu in plakken van een ½ cm dik en bestrijk met 2 el olie. Verhit de grillpan en gril de tofu 2 min. per kant. Leg de tofu op een schaal en verdeel de sojasaus en de helft van het chilisausmengsel erover.

3

Snijd de paksoi in de lengte in kwarten. Bestrijk de snijkanten met de rest van de olie en gril de paksoi in 2 delen 4 min. Keer regelmatig. Besprenkel de paksoi met de rest van de saus en serveer met de tofu.

Paksoi met pittig-zoete tofu

Instructievideo - 02:46 min.