Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje.

(369) waardeer
italiaans hoofdgerecht Deze pasta ovenschotel doet het altijd goed: smeuïge pasta onder een knapperig laagje. 4 personen
2 369

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. Giet af.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bacon 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  3. Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi met de panko en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.435 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni-ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni-oven­scho­tel

1
1
  • 250 g volkorenmacaroni

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de macaroni 10 min. Giet af.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 150 g baconreepjes
  • 600 g verse spinazie

Verhit ondertussen de olie in een wok en bak de bacon 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

3
3
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

4
4
  • 400 g besciamella saus in pot
  • 150 g mini mozzarella's

Meng de saus met de macaroni, spinazie en mozzarella en verdeel over de ovenschaal.

5
5
  • 30 g panko

Bestrooi met de panko en bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin.

serveertip:

Serveer er een frisse salade bij van kropsla met bieslooksladressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.