Komkommersalade met ui
Komkommer op z'n oosters: met gember, sesamolie en knoflook.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el natuurazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el sesamolie
- 1 rode ui
- 4 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1½ komkommer
- 20 g verse platte peterselie
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje. Halveer de ui en snijd de helften in zo dun mogelijke halve ringen. Voeg toe aan de dressing en laat minimaal 30 min. afgedekt marineren.
- Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook ook fijn. Wrijf de knoflook en gember in de vijzel tot een pasta en voeg toe aan de dressing.
- Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp. Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.
- Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn. Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.
bewaartip:
Je kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Vijzelen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Komkommersalade met ui
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Komkommersalade met ui
- 3 el natuurazijn
- 1 tl kristalsuiker
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el sesamolie
Meng voor de dressing de azijn, suiker, olijf- en sesamolie in een kommetje.
- 1 rode ui
- 4 cm verse gember
- 1 teen knoflook
- 1½ komkommer
Schil de komkommers en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes of schaaf de komkommers met het snijgedeelte van een rasp.
Voeg de dressing toe en laat de komkommer afgedekt in de koelkast in 15 min. op smaak komen.
- 20 g verse platte peterselie
Haal de blaadjes peterselie van de takjes en snijd fijn.
Schep de peterselie door de komkommersalade en serveer direct.
bewaartip:
Je kunt de komkommersalade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.