Zomerse fruitsalade
De muntsuiker maakt dit gerecht nog frisser en zoeter. De balsamicoazijn haalt de smaak van het fruit op.
125 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
15 g
3 el
250 g
150 g
150 g
120 g
2 el
Dit heb je nodig
vijzel
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2014 nr. 05 - Dagje bewust
Haal de blaadjes van de takjes munt en wrijf de helft van de muntblaadjes met de suiker fijn in de vijzel. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Meng het fruit in een grote schaal en schep de balsamicoazijn erdoor. Bestrooi de fruitsalade met de muntsuiker en schep voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de muntblaadjes en serveer.
- serveertipOok leuk om te serveren in een halve kokosnoot. Draai voor het openen van een kokosnoot een kurkentrekker in de ogen van de noot. Laat het sap door de gaten boven een kom eruit lopen. Leg de kokosnoot in je hand en hou deze goed vast. Sla met de rug (het dikke gedeelte) van het mes precies in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot steeds een klein stukje rond. Blijf tikken en roteren totdat de kokosnoot helemaal opensplijt. Vul de halve kokosnoot met de fruitsalade.
Zomerse fruitsalade
De muntsuiker maakt dit gerecht nog frisser en zoeter. De balsamicoazijn haalt de smaak van het fruit op.

brunch
4 personen
125 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes van de takjes munt en wrijf de helft van de muntblaadjes met de suiker fijn in de vijzel. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Meng het fruit in een grote schaal en schep de balsamicoazijn erdoor. Bestrooi de fruitsalade met de muntsuiker en schep voorzichtig om. Bestrooi met de rest van de muntblaadjes en serveer.
serveertip:Ook leuk om te serveren in een halve kokosnoot. Draai voor het openen van een kokosnoot een kurkentrekker in de ogen van de noot. Laat het sap door de gaten boven een kom eruit lopen. Leg de kokosnoot in je hand en hou deze goed vast. Sla met de rug (het dikke gedeelte) van het mes precies in het midden van de kokosnoot. Draai de kokosnoot steeds een klein stukje rond. Blijf tikken en roteren totdat de kokosnoot helemaal opensplijt. Vul de halve kokosnoot met de fruitsalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse munt
3 el kristalsuiker
250 g verse aardbeien
150 g verse blauwe bessen
150 g verse frambozen
120 g verse granaatappelpitjes
2 el witte balsamicoazijn
Dit heb je nodig
vijzel




