Schui­mo­me­let met rood fruit en ba­si­li­cum

Een zoet ontbijtgerecht om je (paas)dag goed mee te beginnen. Ook als je gluten- of lactosevrij eet!

  • brunch
  • 4 personen
  • 180 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(2) waardeer
brunch Een zoet ontbijtgerecht om je (paas)dag goed mee te beginnen. Ook als je gluten- of lactosevrij eet! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • dichte ronde bakvorm of ovenschaal (Ø 18 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en doe 3/4 van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom.
  2. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.Voeg het rasp met de kristalsuiker toe aan de eidooiers. Klop met een mixer in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer schoon. Klop de eiwitten met de mixer stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  3. Bestrooi de bodem van de ingevette bakvorm of ovenschaal met de helft van de poedersuiker en verdeel het eimengsel er gelijkmatig over. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker en bak de schuimomelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en tot het ei gestold is.
  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het fruit doormidden. Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes, meng met de aardbeien en frambozen en verdeel over de omelet.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Schuimomelet met rood fruit en basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schui­mo­me­let met rood fruit en ba­si­li­cum

1
1
  • 4 middelgrote eieren

Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits de eieren en doe 3/4 van de eidooiers in een grote mengkom. De resterende eidooier wordt niet gebruikt.

2
2

Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom.

3
3
  • 1 limoen
  • 25 g kristalsuiker

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.Voeg het rasp met de kristalsuiker toe aan de eidooiers.

4
4

Klop met een mixer in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer schoon. Klop de eiwitten met de mixer stijf.

5
5
  • 50 g witte basterdsuiker

Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

6
6
  • 1 el poedersuiker

Bestrooi de bodem van de ingevette bakvorm of ovenschaal met de poedersuiker en verdeel het eimengsel er gelijkmatig over.

7
7
  • 1 el poedersuiker

Bestrooi de bovenkant met de poedersuiker en bak de schuimomelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en tot het ei gestold is.

8
8
  • 180 g verse aardbeien

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd het fruit doormidden.

9
9
  • 7½ g verse basilicum
  • 125 g verse frambozen

Snijd de blaadjes van het basilicum in reepjes, meng met de aardbeien en frambozen en verdeel over de omelet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.