No bake cheesecake met rood fruit
No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie.
390 kcal
30 min. bereiden, 1 uur 30 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
100 gram witte chocolade
witte chocolade
100 gram spritsen roomboter
spritsen roomboter
1 limoen
limoen
40 gram verse basilicum
verse basilicum
400 gram MonChou
MonChou
125 ml verse slagroom
verse slagroom
50 gram fijne kristalsuiker
fijne kristalsuiker
250 gram verse aardbeien
verse aardbeien
140 gram verse frambozen
verse frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (16 x 16 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 06 - Op hete kolen
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade. Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien). Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar. Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.
Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.
- bewaartipJe kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
No bake cheesecake met rood fruit
No-bake cheesecake is lekker fris en dus een echte zomertraktatie.

8 personen
390 kcal
30 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade au bain-marie. Verkruimel ondertussen de koekjes grof en schep door de gesmolten chocolade. Schep het mengsel in de springvorm, verdeel over de bodem en laat in ca. 20 min. opstijven in de koelkast.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen. Pers de vrucht uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Doe het basilicum en de MonChou in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egale groene massa (je mag nog wat stukjes basilicum zien). Doe de slagroom, suiker en het limoenrasp in een andere kom en klop met een handmixer dik maar nog net vloeibaar. Voeg het MonChoumengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
Neem de bodem uit de koelkast en schep het mengsel erin. Laat de cheesecake 1½ uur opstijven in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en meng met 1½ el limoensap voorzichtig door de frambozen.
Neem de cheesecake uit de koelkast en verdeel het fruit in een bergje erover.
bewaartip:Je kunt deze taart t/m het laten opstijven in de koelkast twee dagen van te voren maken. Bewaar afgedekt in de vorm in de koelkast
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g witte chocolade
100 g spritsen roomboter
1 limoen
40 g verse basilicum
400 g MonChou
125 ml verse slagroom
50 g fijne kristalsuiker
250 g verse aardbeien
140 g verse frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (16 x 16 cm)




