Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen
Proef de zilte smaak van zeekraal in deze milde aardappelsalade met dilledressing.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g krieltjes
- 100 g groene aspergetips
- 100 g zeekraal (bakje)
- 1 citroen
- 15 g verse dille
- 1 tl dijonmosterd
- 3 el traditionele olijfolie
- 100 g Hollandse garnalen
Advertentie
Bereiden
- Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar. Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water. Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.
- Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij. Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten.

Salade van zeekraal, krieltjes en hollandse garnalen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 25 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 490 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade van zeekraal, krieltjes en garnalen

- 500 g krieltjes
Boen de krieltjes schoon en kook in 12 min. gaar.

- 100 g groene aspergetips
- 100 g zeekraal
Breng een pan water aan de kook en kook de aspergetips in 1 min. beetgaar. Voeg na 30 sec. de zeekraal toe. Giet af en spoel koud onder stromend water.

- 1 citroen
- 15 g verse dille
Halveer de citroen. Snijd een helft in parten en pers de andere helft uit. Snijd de dille fijn.

- 1 tl dijonmosterd
- 3 el traditionele olijfolie
Meng in een ruime kom het citroensap met de dille, mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Giet de krieltjes af en halveer ze. Meng ze door de dressing en laat 5 min. intrekken. Doe de groenten erbij.

- 100 g Hollandse garnalen
Verdeel de garnalen erover en serveer met de citroenparten. Bon appétit!
Tip: Lekker met hüttenkäse met wat geraspte citroenschil.